ГоловнаПолітика

МВС планує закупівлю вертольотів для Нацгвардії і ДСНС у 2018 році

Тільки для рятувальників планують купити сім вертольотів.

МВС планує закупівлю вертольотів для Нацгвардії і ДСНС у 2018 році
Фото: ngu.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ планує закупівлю вертольотів для Національної гвардії і Державної служби з надзвичайних ситуацій у 2018 році.

У вівторок, 10 жовтня, на виставці "Зброя та безпека - 2017" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в бюджеті на наступний рік уже закладено кошти на вертольоти для НГУ. А в середу під час засідання уряду стало відомо, що їх будуть купувати і для потреб рятувальників.

"Я вважаю, що ми зараз повинні схвалити протокольне доручення Міністерству фінансів щодо напрацювання бюджету в другому читанні врахувати потребу семи вертольотів і одного літака, або модернізацію літака, врахувати в потребах служби з надзвичайних ситуацій. І, безперечно, сучасна система управління повинна бути поставлена на озброєння служби надзвичайних ситуацій", - заявив членам Кабміну прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що технічний парк служби потребує оновлення на 80%. Потрібно 3280 пожежних авто, 248 пожежних автодрабин, 134 тисячі одиниць інженерної техніки. Також ДСНС потребує 3 476 комплектів апаратів захисту органів дихання, 12 тис. комплектів спеціального захисного одягу. Він сказав, що наявне технічне забезпечення не дозволяє ефективно реагувати на всі події, кількість яких збільшується.

Нагадаємо, що навесні 2017 року Національна поліція орендувала вертоліт за тисячу доларів на годину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram