ГоловнаПолітика

Російський суд заочно заарештував Парасюка

Стверджується, що його оголошено в міжнародний розшук.

Російський суд заочно заарештував Парасюка
Фото: zaxid.net

Російський суд заочно заарештував чотирьох громадян України, причетних до нападів на російські дипломатичні установи. Серед заарештованих - нардеп Володимир Парасюк і депутат Київради від "Свободи" Володимир Назаренко, а також громадяни України Володимир Романцов і Олексій Бакай.

Слідчий комітет Росії стверджує, що всіх їх оголошено в міжнародний розшук.

"Слідством встановлено причетність до нападу у 2014 році на Посольство Російської Федерації в Києві громадян України Володимира Романцова, Олексія Бакая і Володимира Назаренка, які брали активну участь в умисному псуванні майна російської дипмісії, а останній також брав участь у нарузі над Державним прапором Російської Федерації. До нападу в березні 2016 року на Генеральне консульство Російської Федерації у Львові і наруги над Державним прапором Російської Федерації причетний народний депутат Верховної Ради України 8-го скликання Володимир Парасюк", - сказано в повідомленні на сайті СК РФ.

При цьому там відзначають, що українські правоохоронці під час розслідування нападів на дипломатичні установи Росії нікого до відповідальності не притягнули. Також стверджують, що українська сторона "фактично відмовила у виконанні запитів російського слідства про правову допомогу".

Нагадаємо, в березні 2016 року Парасюк під час акції на підтримку Надії Савченко зірвав прапор Росії з будівлі Генерального консульства у Львові.

У червні 2014 року люди закидали будівлю Посольства Росії в Києві яйцями, камінням, вибуховими пакетами, перевернули і розгромили автомобілі дипломатів, зірвали російський прапор. Мітингувальники зажадали від російських дипломатів виїхати з України, а від РФ - визнати агресію проти України. Облога почалася як відповідь на теракт луганських бойовиків, які вночі напередодні збили військовий літак Іл-76 з 49 людьми на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram