ГоловнаПолітика

Глави МЗС "Бухарестської дев'ятки" закликали Росію припинити агресію в Україні

"Ми не визнаємо незаконної анексії Криму".

Глави МЗС "Бухарестської дев'ятки" закликали Росію припинити агресію в Україні
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ країн "Бухарестської дев'ятки" (Польща, Болгарія, Румунія, Естонія, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина) ухвалили у Варшаві спільну декларацію, в якій підтвердили підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, закликали Росію припинити агресивні дії і вивести війська з України.

Про це повідомляє посольство України в Польщі.

"Ми підтверджуємо нашу тверду і принципову позицію щодо агресивних дій Росії в Україні і що ми не визнаємо незаконної анексії Криму. Ми висловлюємо рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів. Ми висловлюємо нашу стурбованість ситуацією з безпекою на сході України і вважаємо, що відчутного прогресу у врегулюванні конфлікту може бути досягнуто тільки шляхом повного припинення вогню, виведення важкої техніки від лінії зіткнення і виведення російського озброєння, техніки та персоналу з України", - йдеться в документі.

Також глави МЗС країн "Бухарестської дев'ятки" наполегливо закликають всі сторони, які підписали Мінські угоди, повністю виконати взяті на себе зобов'язання.

"Ми як і раніше стурбовані залякуванням і нападами на спостерігачів Спеціальної спостережної місії ОБСЄ і нагадуємо, що СММ повинна мати повний, безпечний та безперешкодний доступ до всієї території України. Ми підкреслюємо, що вирішення конфлікту в Україні і навколо неї має ґрунтуватися на її територіальній цілісності та міжнародному праві", - йдеться в декларації.

Як повідомлялося, Росія щороку витрачає $6 млрд на військову кампанію на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram