ГоловнаПолітика

Суд відмовився заарештувати колишнього мера Запоріжжя Сіна

Його підозрюють у зловживанні владою.

Суд відмовився заарештувати колишнього мера Запоріжжя Сіна
Фото: Макс Требухов

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя 10 жовтня обрав запобіжний захід для колишнього мера міста Олександра Сіна. Він перебуває під особистим зобов'язанням і мусить прибувати на кожну вимогу слідчого, прокурора чи судді.

Про це повідомила прес-служба суду.

Прокуратура просила заарештувати Сіна.

Колишнього мера підозрюють за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання владою.

Нагадаємо, що 20 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що екс-мера Запоріжжя підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.1 ст.296 (хуліганство) КК України.

Перший епізод стосується підписання рішення Запорізької міськради, в результаті якого 26 фізичним особам незаконно передали землі загальною площею понад 2,5 га вартістю 3,5 млн гривень.

Другий епізод стосується проведення 12 вересня 2014 року "Маршу миру" біля будівлі Запорізької ОДА, коли Сін "грубо порушив громадський порядок, що супроводжувалося заподіянням учаснику мітингу фізичного болю".

Нагадаємо, що в грудні 2016 року Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя визнав екс-мера Запоріжжя Олександра Сіна винним у кримінальному злочині за ч. 1 ст. 172 КК (грубе порушення законодавства про працю) за те, що він у 2014 році незаконно продовжив на три місяці контракти з головними лікарями 19 міських закладів охорони здоров'я замість передбачених законом 3-5 років. Йому заборонили на два роки обіймати посади у владі.

Сін був мером Запоріжжя у 2010-2015 роках. Його обирали як представника "Батьківщини", але незабаром після обрання він перейшов у Партію регіонів. Пізніше в інтерв'ю LB.ua Сін заявив, що вступив у ПР, "виходячи із соціології".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram