ГоловнаПолітика

Прокуратура оголосила про підозру екс-меру Запоріжжя, - Луценко

Олександра Сіна підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та хуліганстві

Прокуратура оголосила про підозру екс-меру Запоріжжя, - Луценко
Фото: Макс Требухов

Прокуратура оголосила про підозру колишньому меру Запоріжжя Олександру Сіну, якого підозрюють за двома епізодами щодо незаконного відчуження землі.

Про це під час брифінгу в Запоріжжі повідомив Юрій Луценко, інформує прес-служба ГПУ.

Генпрокурор зазначив, що екс-мера Запоріжжя підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України.

"Підозрюваний, перебуваючи на посаді Запорізького міського голови, в порушення розпорядження Кабінету Міністрів України, яким зупинено ухвалення рішень про надання згоди на передачу в оренду земельних лісових ділянок, умисно, в інтересах третіх осіб, підписав рішення Запорізької міської ради про передачу в оренду фізичній особі - підприємцю земельної ділянки, яка відповідно до матеріалів лісовпорядкування належить до лісового фонду, що спричинило тяжкі наслідки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Олександр Сін, діючи в інтересах 26 громадян, навмисне підписав рішення Запорізької міськради, в результаті чого фізичним особам були видані державні акти про передачу земельних ділянок, в результаті чого з власності територіальної громади міста у приватну власність були незаконно передані землі загальною площею понад 2,5 га вартістю 3,5 млн гривень.

Також під час проведення 12 вересня 2014 року "Маршу миру" біля будівлі Запорізької ОДА мер міста грубо порушив громадський порядок, що супроводжувалося заподіянням учаснику мітингу фізичного болю.

"Ми повідомили про підозру рідним підозрюваного, в ЖЕК, як каже закон, також подали повідомлення і намагаємося знайти його, якщо він мене чує, прохання прибути до найближчого відділення поліції", - зазначив Юрій Луценко.

Як повідомлялося, в грудні суд визнав екс-мера Запоріжжя Олександра Сіна винним у кримінальному злочині за ч. 1 ст. 172 КК (грубе порушення законодавства про працю) за те, що він у 2014 році незаконно продовжив на три місяці контракти з головними лікарями 19 міських установ охорони здоров'я замість передбачених законом 3-5 років. Йому заборонили на два роки обіймати посади у владі.

Нагадаємо, Сін був мером Запоріжжя з 2010 року. Він обирався як представник "Батьківщини", але незабаром після обрання перейшов у Партію регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram