ГоловнаПолітика

Кремль спостерігає за протестами в Києві, - Пєсков

На думку прес-секретаря Путіна, ситуація "далека від стабільної".

Кремль спостерігає за протестами в Києві, - Пєсков
Дмитрий Песков
Фото: Sputnik

В уряді Росії стежать за подіями в Києві біля Верховної Ради.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає РИА Новости.

"Ми спостерігаємо за тим, що там відбувається. Ситуація далека від стабільної - це очевидний факт", - сказав Пєсков.

Він також заявив, що наразі неможливо сказати, чи вплине нинішня ситуація в українській столиці на реалізацію Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, у вівторок близько 5 тис. людей вийшли на мітинг біля Ради. Ключовими вимогами учасників акції є зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності. Мітинг організовано опозиційними політичними силами на чолі з Михайлом Саакашвілі.

Протестувальники намагалися прорвати кордон поліції, зламавши при цьому рамку металошукача. У деяких правоохоронців відібрали щити. Під час сутичок постраждали один поліцейський і троє цивільних осіб. Про затриманих не повідомляли.

Пізніше мітингувальники почали встановлювати біля Ради намети. Вони також намагалися не випускати депутатів з будівлі парламенту. Генеральний прокурор Юрій Луценко, а також керівництво Національної поліції заявили, що знесення наметів біля Ради не буде.

Докладно про те, як минув перший день мітингу опозиції, читайте в матеріалі LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram