ГоловнаПолітика

Рада розглянула 788 поправок до медреформи з 893

Законопроект №6327 проголосують у четвер.

Рада розглянула 788 поправок до медреформи з 893

Верховна Рада до кінця пленарного дня в середу розглянула 788 поправок до законопроекту №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів". Усього їх там 893.

Таким чином, ключовий законопроект медичної реформи може бути проголосований уже в четвер, 19 жовтня.

Після цього на виконання вимог мітингу за політичну реформу Верховна Рада повинна розглянути два законопроекти про зняття депутатської недоторканності і п'ять законопроектів про реформу виборчої системи.

"Завтра буде важкий день, завтра буде дуже важливий кожен голос фактично в кожному голосуванні. Тому я закликаю народних депутатів, попрацювавши сьогодні активно в комітетах, завтра прибути о десятій годині на засідання Верховної Ради. Я впевнений, завтра буде успішний і важливий день не тільки для Верховної Ради, а й для всієї України загалом", - заявив спікер Андрій Парубій, закриваючи ранкове пленарне засідання.

Нагадаємо, законопроект 6327 вводить державні гарантії оплати наданих пацієнтам медичних послуг і лікарських засобів за рахунок коштів державного бюджету за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

Зокрема, вводиться поняття "державного гарантованого пакета" - певного обсягу медичних послуг і лікарських засобів, які держава зобов'язується оплачувати за заздалегідь встановленим єдиним тарифом, який затверджуватиме Кабінет Міністрів щорічно. Державні фінансові гарантії надаються незалежно від будь-яких додаткових критеріїв усім громадянам України і тим, хто зареєстрований платником податків в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram