ГоловнаПолітика

Рада розгляне зняття недоторканності і виборчу реформу в четвер

Ці законопроекти - в черзі після медреформи.

Рада розгляне зняття недоторканності і виборчу реформу в четвер
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада розгляне законопроекти про зняття депутатської недоторканності і реформу виборчої системи в четвер, 19 жовтня.

Про це оголосив спікер парламенту Андрій Парубій, відкриваючи вечірнє засідання у вівторок.

"Я хочу повідомити, що зараз включаються до порядку денного на четвер два закони про зняття недоторканності. Один законопроект, який був внесений президентом як невідкладний, один законопроект, який був зібраний і ініційований народними депутатами України. Тобто після завершення розгляду медичної реформи ми переходимо до двох питань недоторканності", - сказав Парубій.

Після цих законопроектів розглядатимуть три законопроекти, які передбачають зміну виборчого законодавства, і два проекти виборчого кодексу.

При цьому Парубій попередив, що спочатку потрібно оперативно розглянути поправки до медичної реформи.

"Я сподіваюся, що 900 правок, які є в медичній реформі, ми встигнемо розглянути до ранку четверга, щоб у четвер ми змогли повноцінно попрацювати і над питаннями недоторканності, і над питаннями виборчого законодавства", - сказав він.

Нагадаємо, що у вівторок близько 5 тисяч людей вийшли на мітинг біля Верховної Ради.

Ключовими вимогами учасників акції є зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Мітинг організований опозиційними політичними силами на чолі з Михайлом Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram