ГоловнаПолітика

"Народний фронт" підтримує вибори за відкритими списками і зняття депутатської недоторканності

Фракція закликала напрацювати якісні зміни.

"Народний фронт" підтримує вибори за відкритими списками і зняття депутатської недоторканності
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" заявила про необхідність розробки законопроекту про антикорупційний суд, який урегулює систему антикорупційного судочинства. Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради, зазначивши, що Венеціанська комісія розкритикувала обидва зареєстровані в парламенті законопроекти на цю тему.

"Венеціанська комісія розкритикувала обидва законопроекти. "Народний фронт" неодноразово підкреслював, що треба створити робочу групу і розробити новий законопроект, який врегулює систему антикорупційного судочинства", - сказав він.

Максим Бурбак також підкреслив, що "Народний фронт" підтримує скасування депутатської недоторканності "і довів це, проголосувавши за відповідні зміни до Конституції в першому читанні".

"Нагадаю, що наша фракція у повному складі підтримала зміни до Конституції в першому читанні за зняття недоторканності з народних депутатів і суддів. "Народний фронт" також підтримував подання Генпрокуратури про зняття недоторканності з депутатів цього скликання", - підкреслив Максим Бурбак.

"Так, як цей парламент і Генпрокуратура скасовували недоторканність, такого ще не було в історії України. Нагадаю, що вперше була знята недоторканність з депутатів владної коаліції", - сказав Максим Бурбак.

"Ми підтримуємо рішення голови парламенту, щоб профільний комітет розглянув на цьому тижні внесений Президентом законопроект (про зняття депутатської недоторканності) і виносив у зал для розгляду", - підкреслив керівник фракції.

Крім того, Максим Бурбак підкреслив, що фракція "Народний фронт" підтримує проведення виборів у Верховну Раду за відкритими списками.

"Народний фронт" за відкриті списки. Хочу нагадати всім фракціям, які активно агітували за законопроект, про виборче законодавство на місцевих виборах і як пройшли вибори у 2015 році. За цим законом у багатьох населених пунктах багато округів не отримали жодного депутата. Наприклад, у Чернівцях, у тому окрузі, де я проживаю, немає депутата, тому що такий безглуздий законопроект", - підкреслив керівник фракції.

Він підкреслив, що в парламенті зареєстровано аж 7 законопроектів на цю тему, але потрібен один якісний закон.

"Треба, щоб якісно були напрацьовані зміни до виборчого законодавства. Ми знаємо, що зараз існує 7 законопроектів, один з них - голови парламенту", - сказав Бурбак.

Він також зазначив, що чергові вибори у парламент відбудуться 2019 року.

"Хочу всім нагадати, що чергові вибори у Верховну Раду України відбудуться 2019 року. Як би всім політиканам не хотілося зробити все, щоб були позачергові вибори, - перестаньте займатися політиканством, краще працюйте в комітетах і сесійній залі. Спочатку реформи, потім виборче законодавство - потім дійдемо до виборів", - підкреслив Максим Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram