ГоловнаПолітика

Рада пішла на перерву до 16:00, не прийнявши жодних рішень

Коаліція вимагає розглядати медреформу, опозиція - політичні питання.

Рада пішла на перерву до 16:00, не прийнявши жодних рішень
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада пішла на перерву до 16:00. Ранкове засідання тривало менш ніж годину, і жодного рішення депутати не прийняли.

Члени коаліції закликали розглянути спочатку медичну реформу, а потім перейти до інших питань. Опозиціонери, які зібрали мітинг біля будівлі парламенту, вимагають розглянути скасування недоторканності і створення антикорупційного суду.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував розглянути скасування депутатської недоторканності і змін до виборчого законодавства після медичної реформи.

"Я зараз, згідно з рішенням погоджувальної ради, даю доручення, щоб було оприлюднено тижневий розклад пленарних засідань. І в ньому передбачити, що після питань медичної реформи поставити два питання: два законопроекти про зняття недоторканності, а після них - законопроекти, які стосуються виборчої реформи", - сказав він.

Парубій вважає, що таке рішення дозволить забезпечити компроміс у залі.

Нагадаємо, що близько 5 тисяч осіб зібралися біля Верховної Ради на мітинг.

Ключовими вимогами учасників акції є зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Мітинг організовано опозиційними політичними силами на чолі з Михайлом Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram