ГоловнаПолітика

Саакашвілі закликав домагатися відставки Порошенка

Політик закликав киян приходити на мітинг увечері.

Саакашвілі закликав домагатися відставки Порошенка

Лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі закликав людей вимагати відставки президента України Петра Порошенка.

"Поки є Порошенко - будуть злидні, приниження, еміграція українців й особливо української молоді... Якщо сьогодні Порошенко востаннє не почує знову вас і спробує виграти час, як він робить три роки, тоді мені здається, що нам усім треба переміститися зовсім в інше місце з цієї площі. Я закликаю киян після робочого дня прийти сюди і вимагати тільки одного - уже щоб Порошенко подумав піти зі своєї посади", - сказав Саакашвілі на мітингу біля Верховної Ради.

Нагадаємо, що вранці 17 жовтня велика кількість партій і політичних сил зібрали в Києві акцію з вимогою політичної реформи. Серед її учасників - партії "Рух нових сил", "Самопоміч", "Свобода", "Громадянська позиція", "Альтернатива", "Демальянс", "Національний корпус". Також її підтримують організації "Чесно", "Реанімаційний пакет реформ", рух "Хвиля" та інші.

Ключовими вимогами учасників акції стали зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

За даними поліції, станом на полудень біля Верховної Ради мітингували 4,5 тисячі осіб. Ще близько 1,5 тисячі перебували біля Нацбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram