ГоловнаПолітика

Справу російського військового Агєєва скерували до суду

Росіянину загрожує до 15 років в'язниці.

Справу російського військового Агєєва скерували до суду
Виктор Агеев

Слідчі Служби безпеки України скерували до суду матеріали кримінального провадження стосовно російського військовослужбовця Віктора Агєєва і двох бойовиків "ЛНР".

"Слідство встановило, що військовослужбовець збройних сил РФ з березня 2017 року приєднався до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника окремої "розвідувальної роти". Двоє його спільників, жителі Алчевська і Сєвєродонецька, з 2014 року перебували в складі бандформувань Дрьомова і так званого "козачого полку імені Платова". У травні 2017 року у складі диверсійної групи вони висунулися на підконтрольну українській владі територію Новоайдарського району. Диверсантів виявили військовослужбовці Збройних Сил Україн. Під час затримання двох бойовиків знищили на місці", - сказано в повідомленні спецслужби.

Дії терористів кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання терміном від восьми до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 24 червня біля Жолобка Луганській області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих виявився командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - Агєєв.

Те, що Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, підтвердив він сам, його мати, його друзі та колишні товариші по службі. Після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Через чотири дні після цього його відправили на Донбас.

Міноборони Росії офіційно відмовилося від Агєєва, стверджуючи, що він не перебував на службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram