ГоловнаПолітика

Саакашвілі прийшов на мітинг біля Ради

Засідання парламенту починається о 13:00.

Саакашвілі прийшов на мітинг біля Ради
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі прийшов на мітинг біля Верховної Ради.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, близько 12:30 він пройшов через рамки металошукача, встановлені біля Будинку уряду, і попрямував до сцени.

Нагадаємо, що вранці 17 жовтня велика кількість партій і політичних сил зібрали в Києві акцію з вимогою політичної реформи. Серед її учасників - партії "Рух нових сил", "Самопоміч", "Свобода", "Громадянська позиція", "Альтернатива", "Демальянс", "Національний корпус". Також її підтримують організації "Чесно", "Реанімаційний пакет реформ", рух "Хвиля" та інші.

Ключовими вимогами учасників акції стали зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

О 13:00 має розпочатися засідання парламенту. На ньому планують розглянути медичну реформу. Спікер Андрій Парубій говорив, що для розгляду законопроектів про скасування депутатської недоторканності і створення Антикорупційного суду поки що немає юридичних підстав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram