ГоловнаПолітика

Порошенко попросив Раду підготувати компромісний законопроект про антикорупційний суд

Нинішні проекти він вважає піар-проектами.

Порошенко попросив Раду підготувати компромісний законопроект про антикорупційний суд
Фото: Сергей Нужненко

Президент Петро Порошенко заявив, що готовий підтримати законопроект про створення антикорупційного суду, але жоден з них поки що не має підтримки в парламенті. Тому він пропонує депутатам розробити новий.

"Повинна бути створена окрема антикорупційна суддівська вертикаль у складі окремого антикорупційного суду, касаційної палати у Верховному суді України і, як визначить Верховна Рада, представництв антикорупційного суду на місцях", - сказав президент під час візиту до Чернігова в середу.

"Розроблено зараз кілька законопроектів. Вони недосконалі, певною мірою це піар-проекти окремих політичних сил. Ключове слово - антикорупційний суд. Звичайно, всі за [його створення], але диявол у деталях, і тому дуже важливо зараз зібрати голоси під них у Верховній Раді. Під такі законопроекти поки що це неможливо", - сказав він.

Тому Порошенко пропонує парламенту створити робочу групу, яка створила б компромісний законопроект, який розраховував би на підтримку всього парламенту.

"Я готовий прийняти цей проект, спільно з групою завершити його доопрацювання. Або якщо я буду повністю згоден - підтримати і внести від свого імені в український парламент як невідкладний. Але я ні в якому разі не хотів би, щоб це питання використовувалося як предмет політичного піару чи політичних спекуляцій", - заявив президент.

Нагадаємо, що ще в лютому 2017 року депутати з групи "Єврооптимісти" зареєстрували законопроект №6011 "Про антикорупційні суди". У березні він отримав негативну оцінку Вищої ради правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram