ГоловнаПолітика

Нардеп Лінько напав на суддю Оболонського райсуду і плюнув у нього

Суддя просить ВРП відреагувати на інцидент.

Нардеп Лінько напав на суддю Оболонського райсуду і плюнув у нього
Дмитрий Линько
Фото: rupor-ukr.net

Депутат Верховної Ради Дмитро Лінько (Радикальна партія Олега Ляшка) напав на суддю Сергія Родіонова і плюнув у нього під час засідання в Оболонському районному суді Києва.

Про це йдеться в його повідомленні про втручання в здійснення правосуддя на сайті Вищої ради правосуддя.

Так, 8 жовтня суддя розглядав клопотання начальника відділу Оболонського райуправління поліції про арешт підозрюваних у викраденні автомобілів. На розгляд справи прийшли активісти і депутат Лінько.

"Під час розгляду вищевказаних клопотань у залі судових засідань перебувала група невідомих мені раніше молодих чоловіків (близько 20 осіб), серед яких був депутат від Радикальної партії, які заважали оголошувати рішення про застосування запобіжних заходів, гучно висловлювались, у тому числі висловлювали погрози насильством... перешкоджали виходу із залу судових засідань мені і секретарю судових засідань", - вказав суддя Родіонов.

Суддя зазначив, що Лінько й активісти не реагували на вимогу припинити безлад.

"Під час цих подій народний депутат України плюнув мені в обличчя. Також ці особи спробували заподіяти тілесних ушкоджень підозрюваним, які перебувають під вартою", - йдеться в повідомленні.

Судді та помічнику судді вдалося покинути зал засідань тільки за допомогою співробітників поліції.

Крім того, Родіонов вказав, що того самого дня Лінько в засобах масової інформації поширив інформацію про отримання суддею $50 тис. хабара за звільнення з-під арешту автовикрадачів.

Суддя просить ВРП відреагувати на цю ситуацію.

Нагадаємо, 2015 року у Страсбурзі Лінько напав на російського комуніста Геннадія Зюганова і облив його червоною фарбою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram