ГоловнаПолітика

Януковичу продовжили право на перебування в Росії ще на рік

За даними адвоката, варіанти набуття громадянства або дозволу на проживання в Росії колишній президент України не розглядає.

Януковичу продовжили право на перебування в Росії ще на рік
Фото: tsn.ua

Управління з питань міграції главку МВС Росії по Ростовській області продовжило термін дії свідоцтва про надання тимчасового притулку екс-президенту України Віктору Януковичу до 26 жовтня 2018 року.

Про це повідомляє Коммерсант. Адвокат Януковича Віталій Сердюк підтвердив виданню цю інформацію.

За даними Коммерсанта, термін дії документа, отриманого в жовтні 2015 року, закінчувався 26 жовтня 2017 року. Водночас, як запевнило джерело видання в правоохоронних органах, ніяких інших документів для легального перебування в Росії у Віктора Януковича немає. Відомості про отримання ним російського громадянства, виду на проживання або загальногромадянського паспорта немає в жодному з обліків МВС.

"Причинами, що стали підставою для притулку, є політичне переслідування і загроза життю на території України. Вони не зникли, у зв'язку з чим і був продовжений термін дії документа", - пояснив адвокат.

За його словами, варіанти набуття громадянства або дозволу на проживання в Росії Янукович не розглядає.

"Тільки тимчасовий притулок до повернення на територію України", - підкреслив Віталій Сердюк.

Місце офіційної реєстрації Янукович також не змінював. Як постійне місце проживання він раніше зареєстрував приватний житловий будинок на вулиці Єременка в Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, на початку жовтня ГПУ відправила Януковича під заочний суд у справі про розстріл Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram