ГоловнаПолітика

Насірову суд дозволив виїжджати в Київську область

Судове засідання тривало майже десять годин.

Насірову суд дозволив виїжджати в Київську область
Фото: Макс Требухов

Суд продовжив відстороненому голові ДФС України Роману Насірову процесуальні обов'язки до 14 грудня і дозволив виїжджати в Київську область. Таке рішення ухвалила 19 жовтня слідча суддя Людмила Кізюн, повідомляють "Наші гроші".

Суд дозволив Насірову пересуватися Києвом і Київською областю, де в Козині він має будинок. Раніше відсторонений чиновник не міг виїжджати за межі столиці.

Суд залишив для Насірова зобов'язання носити електронний браслет. Браслет можна тимчасово знімати, якщо того вимагатимуть медичні процедури. Як відомо, раніше Насіров просив детективів НАБУ надати йому можливість виїхати у США для проходження лікування, проте отримав відмову.

Решту зобов'язань суд залишив без змін.

Засідання в Солом'янському райсуді почалося із запізненням на дві години і тривало майже десять годин.

Нагадаємо, Насірову інкримінують зловживання владою і службовим становищем (ст. 364 КК України), а також службове підроблення (ст.366 КК), скоєне під час прийняття рішень про розстрочення податкових зобов'язань і боргу, а також під час інформування Міністерства фінансів про відсутність розстрочок, що виходять за межі одного бюджетного року.

Розстрочки надавалися ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма ХАС", ТОВ "Карпатнадраінвест", пов'язаним з нардепом Олександром Онищенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram