ГоловнаСуспільствоЖиття

Офіцера Генштабу ЗСУ затримали на хабарі в 3 тис. доларів

У Генпрокуратурі відзвітували ще про двох викритих хабарників у Львівській і Донецькій областях.

Під час отримання хабара затримано одного з начальників відділу Генерального штабу Збройних Сил України. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону спільно з Головним управлінням боротьби з корупцією й організованою злочинністю СБУ під час отримання хабара в сумі 3 тис. доларів затримано одного з начальників відділу Генерального штабу Збройних Сил України", - написала вона у фейсбуці.

Сарган повідомила, що затриманий - полковник, який вимагав й отримав "від громадянина К. неправомірну вигоду за узгодження дозволу на проведення еколого-геологічного обстеження території військової частини з метою встановлення осередків нафтохімічного забруднення і проведення відновлювальних робіт одним з приватних підприємств".

Сарган повідомила, що в Донецькій області задокументовано факт отримання адвокатом неправомірної вигоди в розмірі 1 тис. доларів за вплив на прийняття рішення про непритягнення клієнта до кримінальної відповідальності і не призначення судом реального покарання.

Встановлено, що загальний розмір неправомірної вигоди, яку з липня 2017 року вимагав адвокат у свого клієнта, становив 4 тис. доларів США, з них 3 тис. адвокат отримав раніше через посередника.

У Львівській області правоохоронці викрили в хабарництві інспектора прикордонної служби - інструктора відділу прикордонної служби "Мостиська залізнична станція" Мостиського прикордонного загону Західного регіонального управління ДПС України.

"Грошові кошти в розмірі 5200 грн призначалися за нестворення перешкод під час переміщення через державний кордон України в Республіку Польща підакцизних товарів - 100 блоків тютюнових виробів. Хабар виявлено і вилучено під час проведення огляду місця події. Потім у зв'язку зі скаргами на здоров'я корупціонера госпіталізовано в Мостиську районну лікарню. З огляду на це, правопорушника за ст. 208 КПК не затримувався", - зазначила прес-секретар генпрокурора.

Раніше повідомляли, що в Луганській області начальника міськвідділу поліції затримано за систематичне хабарництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram