ГоловнаСуспільствоПодії

Під Радою побили нардепа Барну

Депутат повідомив, що на нього напали 12 осіб.

Під Радою побили нардепа Барну
Фото: facebook.com/vitaly.chervonenko

Біля будівлі Верховної Ради протестувальники побили народного депутата від БПП Олега Барну.

Про це Барна повідомив в ефірі "Радіо Свобода", повідомляє телеканал "112 Україна".

На відео видно, що у нардепа під правим оком великий синець.

"У АТО з сепаратистами було простіше. Принаймні, бачили, хто ворог. Підступність, підлість, замовлення. Коли з натовпу 12 осіб або більше зі спини накидаються на одного - це не по-українськи. Я не впевнений, що ці знали про мені або про мою позицію", - сказав політик.

На питання, чи підтримує він вимоги мітингувальників, Барна відповів позитивно, але за винятком ініціативи про перехід на пропорційну систему виборів.

Нагадаємо, сьогодні, 17 жовтня, велика кількість партій і політичних сил зібрали в Києві акцію. У числі учасників - партії "Рух нових сил", "Самопоміч", "Свобода", "Громадянська позиція", "Альтернатива", "ДемАльянс", "Національний корпус". Також її підтримують організації "Чесно", "Реанімаційний пакет реформ", рух "Хвиля" та інші.

Ключові вимоги мітингувальників - зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Під час мітингу нардеп Володимир Парасюк двічі вдарив ногою начальника Управління державної охорони Валерія Гелетея біля будівлі Верховної Ради. Пізніше біля будівлі Кабінету міністрів сталася бійка між мітингувальниками і правоохоронцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram