ГоловнаСуспільствоВійна

Під Мар'їнкою під час обстрілу загинув український військовослужбовець

Бойовики 19 разів порушили режим тиші на Донбасі.

Під Мар'їнкою під час обстрілу загинув український військовослужбовець

З початку доби бойовики 19 разів порушили перемир'я на Донбасі. Практично на кожен ворожий обстріл українські військовослужбовці відповідали вогнем з озброєння, яке не заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Протягом дня зберігалася тенденція до загострення ситуації. Як і кілька днів тому, найбільша активність терористів зафіксована на Донецькому напрямку. Тут бойовики чотири рази з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по захисниках Авдіївки.

Крім того, двічі під вогнем окупантів опинились укріплення сил АТО біля Зайцевого, а близько 15:00 біля цього ж селища терористи випустили 17 мін калібру 120 мм. Також бойовики двічі обстріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів опорні пункти української армії недалеко від шахти Бутівка, а біля Кам'янки застосували стрілецьку зброю.

На Приморському напрямку близько 13:00 терористи почали обстрілювати укріплення сил АТО зі стрілецької зброї в районі Мар'їнки. ЗСУ змусили вогнем бойовиків припинити провокації, але в цьому протистоянні загинув один військовослужбовець.

Також під вогнем сьогодні опинилися позиції військових біля Водяного, Широкиного і Талаківки.

Нагадаємо, колишній генсек НАТО закликав Захід дати Україні зброю і розмістити на Донбасі миротворців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram