ГоловнаСуспільствоЖиття

Шкіряк: у гаражі прихильника Семенченка знайшли арсенал зброї (оновлено)

Вилучено автомат АКС, п'ять бойових гранат РГД-5 і ящик патронів.

Шкіряк: у гаражі прихильника Семенченка знайшли арсенал зброї (оновлено)
Фото: facebook.com/zoryan.zoryan

Правоохоронці виявили та вилучили арсенал зброї у чоловіка, який має безпосередній стосунок до батальйону "Донбас".

Про це повідомив в Фейсбуці радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Сьогодні, в рамках кримінального провадження та проведення оперативно-слідчих заходів, співробітники Нацполіції та СБУ провели санкціонований обшук в гаражі громадянина М, який має безпосередній стосунок до формування Костянтина Гришина. Під час обшуку вилучено арсенал зброї: автомат АКС, 5 бойових гранат РГД-5, цинковий ящик патронів калібру 5.45", - написав він.

Шкіряк пообіцяв пізніше надати більше інформації і додав: "Вчора охоронці Сакверілідзе, сьогодні соратники Гришина. Мабуть, до мирних акцій протесту готувалися, чи не так?".

Оновлення. Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін зазначив, що причетні до облаштування цієї схованки будуть притягнуті до відповідальності, повідомляється на сайті МВС.

"Обшук триває. Наголошую, що це - не останній крок Служби безпеки та Національної поліції, який спрямовано на недопущення заходів з дестабілізації ситуації в державі", - наголосив Аброськін.

Заступник голови СБУ Віктор Кононенко зазначив, що вилучені боєприпаси могли бути використані під час сьогоднішніх подій біля Верховної Ради.

"Ми чітко розуміємо, хто зробив ці «закладки» і хто мав намір придбати спецзасоби. Я вважаю, що в рамках кримінального провадження ці особи будуть ідентифіковані та їх провина буде доведена", - наголосив Кононенко.

Прізвищ підозрюваних у відомстві не назвали.

Нагадаємо, 6 жовтня під час розгляду законопроекту про продовження дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" Юрій Левченко (позафракційний, член партії "Свобода") запалив димову гранату, але її швидко виніс із залу нардеп Андрій Тетерук. Левченко заявив, що хотів підпалити парламент.

Перед тим, як запалити димову гранату в залі засідань, Левченко і Семен Семенченко вивчали як вона горить в парламентському туалеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram