ГоловнаПолітика

Рада ЄС із закордонних справ вирішила продовжити "кримські" санкції проти РФ без обговорення

Рада ЄС із закордонних справ вирішила продовжити "кримські" санкції проти РФ без обговорення
Комитет министров Совета Европы
Фото: 15minut.org

Узгоджену 6 червня постпредами країн Євросоюзу пропозицію про продовження на рік пакету антиросійських санкцій за незаконну анексію Криму і Севастополя мають затвердити в понеділок голови МЗС на засіданні Ради ЄС у Люксембурзі.

Про це заявив можновладний європейський чиновник на умовах анонімності, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ви добре знаєте рамки, в яких таке рішення було прийнято. Ці рамки не змінилися", - сказав політик, представляючи журналістам повістку Ради ЄС із закордонних справ.

Він додав, що "нічого не було зроблено для змін". "Отже, ми очікуємо, що відбудеться продовження санкцій у часі", - зазначило джерело.

Ще один європарламентар закликав присутніх не плутати "кримські" санкції з економічними, які ЄС пов'язує з виконанням Мінських угод.

"Ті санкції чинні до кінця липня. Це рішення, яке зараз у стані розробки і яке не включене до порядку денного ради в понеділок", - уточнив він.

Судячи з інформаційного бюлетеня, обмежувальні заходи продовжать без обговорення до 23 червня 2018 року. Ця категорія санкцій включає заборони на імпорт у ЄС продуктів з Криму і Севастополя, інвестиції в Крим і Севастополь, послуги, пов'язані з туристичною діяльністю; експорт низки товарів і технологій для транспортного, телекомунікаційного та енергетичних секторів, а також для нафтогазової та гірничої галузей.

Нагадаємо, раніше Сенат США також схвалив новий пакет санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram