ГоловнаПолітика

СБУ вилучила підроблене масло в Житомирській області

Фальсифікатом годували дітей у школах і лікарнях.

СБУ вилучила підроблене масло в Житомирській області
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України вилучила фальсифікат вершкового масла у фірми-постачальника продукції в дитсадки і лікарні Житомирської області.

Як повідомляють на сайті СБУ, бізнес-структура стала переможцем відкритих торгів на поставку вершкового масла в дитсадки і школи двох районних центрів області, дитячої клінічної лікарні, будинку-інтернату, протитуберкульозних диспансеру та санаторію.

Власних потужностей для виробництва компанія не мала, масло закуповувала у двох виробників у Рівненській і Київській області.

За висновком експертів, уміст жирів тваринного походження в досліджених зразках псевдомасла, взятих з дванадцяти різних закладів, не перевищував 1%. Відповідно до вимог держстандартів, масло повинно бути виготовлене винятково з вершків або коров'ячого молока.

Зараз тривають обшуки в приміщеннях фігурантів справи в трьох областях України, вилучають фінансово-господарську документацію, комп'ютерну техніку та фальсифіковану продукцію, компоненти для її виготовлення.

Перевіряють також можливу причетність до махінацій посадових осіб державних установ, які повинні були контролювати поставки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram