ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму військкомат вимагав від призовника - свідка Єгови письмово зректися віри

У разі відмови віруючому пригрозили судом.

У Криму військкомат вимагав від призовника - свідка Єгови письмово зректися віри
Фото: mil.ru

В анексованому Росією Криму призовна комісія військкомату вимагала від призовника - свідка Єгови надати документ про відмову від своєї віри і перехід в іншу.

Про це повідомляється на сайті "Свідків Єгови".

"У червні віруючий, вкотре відвідуючи місцевий військовий комісаріат отримав пропозицію пройти альтернативну цивільну службу. Він погодився, додавши, що вже тривалий час домагається саме цього. Але потім йому було сказано, що право на проходження АЦС буде надано лише за умови зречення від своїх релігійних поглядів", - йдеться в повідомленні.

У двох повістках від призовника вимагали з'явитися у військкомат "для надання документів про зміну віри". В яку саме віру він повинен перейти, а також де отримати такі документи, не пояснили, але додали, що у разі відмови він піде під суд.

Фото: jw-russia.org

Нагадаємо, "Свідки Єгови" - міжнародна організація, яку нерідко зараховують до сект. "Британська енциклопедія" визначає "Свідків Єгови" як прихильників мілленаристсьткої секти (вірування, що Ісус Христос і християни будуть правити світом протягом тисячі років).

У березні в Росії призупинили діяльність "Свідків Єгови", а в квітні Верховний суд РФ визнав організацію екстремістською.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram