ГоловнаСвіт

У Росії припинено діяльність "Свідків Єгови"

Релігійну організацію викрили в екстремістській діяльності.

У Росії припинено діяльність "Свідків Єгови"
Фото: www.kavkaz-uzel.ru

На території Росії припинено діяльність організації "Свідки Єгови" у зв'язку із здійсненням екстремістської діяльності, передає Інтерфакс.

Відповідно до повідомлення на сайті міністерства юстиції РФ, релігійна організація "Управлінський центр Свідків Єгови в Росії" розпорядженням Міністерства юстиції Російської Федерації від 15.03.2017 додана в список громадських і релігійних організацій, діяльність яких призупинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності.

Раніше Мін'юст РФ подав до Верховного суду позов про заборону в країні організації "Свідки Єгови" після виявлених під час перевірки порушень антиекстремістського законодавства.

Згідно з повідомленням, розгляд адміністративного позову Мін'юсту РФ про визнання релігійної організації "Управлінський центр Свідків Єгови в Росії" екстремістською, заборону її діяльності і ліквідацію призначено на 5 квітня.

Зазначається, що організація "Свідки Єгови" регулярно стає об'єктом уваги наглядових органів у всіх регіонах Росії, крім того, в низці регіонів її діяльність заборонена.

"Свідки Єгови" - міжнародна організація, яку нерідко зараховують до сект. "Британська енциклопедія" визначає "Свідків Єгови" як прихильників мілленаристської секти (вірування, що Ісус Христос і християни будуть правити світом протягом тисячі років).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram