ГоловнаСуспільствоПодії

На півночі Рівненської області добувачі бурштину побили поліцейських

Троє співробітників у лікарні, пошкоджені два "бобики".

У суботу вранці десять поліцейських, які намагалися задокументувати нелегальний видобуток бурштину, були побиті видобувачами. Троє співробітників з численними забоями, синцями і травмами потрапили до лікарні. На фотографіях, опублікованих рівненським головком Нацполіції видно, що два службові автомобілі були перевернуті.

Фото: facebook.com/police.in.Rivne.region
Фото: facebook.com/police.in.Rivne.region

Інцидент стався близько 4 години ранку в лісі біля села Великий Черемель.

Добувачів, які мили бурштин за допомогою двох мотопомп, виявив поліцейський спецпідрозділ з Черкаської області.

Незабаром на місці зібрався натовп з 100 осіб, почалася бійка.

За попередньою інформацією, у добувачів була при собі зброя, оскільки з натовпу неодноразово лунали звуки, схожі на постріли. Поліцейські теж стріляли в повітря.

Незабаром після цього в Рокитнівську райлікарню з вогнепальним пораненням ніг звернулися двоє місцевих жителів - із сусідніх сіл Вежиця і Старе Село. Вони заявили, що в них стріляли поліцейські. При цьому Нацполіція зазначає, що у його співробітників немає зброї або спецзасобів, які б стріляли дробом.

Відкрито кримінальне провадження за фактами опору працівникові правоохоронного органу (ч.2 ст.342 КК України), загрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч.2 ст.345 КК України), за умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу (ч.1 ст.347 КК України) і за порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст.240 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram