ГоловнаСуспільствоВійна

Чисельність російських військових на Донбасі становить приблизно 5-6 тис. осіб, - ЗМІ

У всіх бойових підрозділах стрижнем бойових груп є російські найманці.

Чисельність російських військових на Донбасі становить приблизно 5-6 тис. осіб, - ЗМІ
Фото: informnapalm.org

Загальна чисельність військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації, що діють на окупованих територіях Сходу України, на сьогодні становить 5-6 тисяч осіб.

Про це журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов пише в ZN.UA.

"Номінально призначені на командні пости місцеві сепари виконують, в кращому випадку, функції учнів у "радників", або є просто "балакучими головами" для пропаганди. У всіх бойових підрозділах стрижнем бойових груп є російські найманці. Загальна чисельність російських військовослужбовців на Донбасі постійно становить приблизно 5-6 тисяч осіб", - відзначає аналітик.

Автор вказує, що Донбас перетворився на полігон для бойової підготовки регулярної армії РФ, а фактичне керівництво в терористичних військах здійснюють російські офіцери.

"Сюди на ротаційній основі перекидаються його підрозділи. Вся система управління, розвідки, артилерія, РЕБ, логістика - всім цим займаються російські військові. 1-й і 2-й армійські корпуси окупаційних військ на рівні від штабу батальйону до командування корпусами укомплектовано російськими офіцерами в статусі "радників", які мають насправді повноваження реальних командирів", - йдеться в статті.

Бутусов також зазначає, що на Донбас регулярно направляються мотострілкові і танкові підрозділи для виконання навчально-бойових завдань, включаючи пряму участь у бойових діях.

За даними голови Донецької ОВГА Павла Жебрівського, в окупованому Донбасі перебуває до 4 тис. російських військових, без урахування найманців, які воюють за гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram