ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув на Донбасі в п'ятницю

Бойовики 67 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ.

Один військовий загинув на Донбасі в п'ятницю
Фото: facebook.com/backandalive

У п'ятницю 16 червня, на Донбасі в результаті ворожого обстрілу загинув один український військовий. Ще троє бійців ЗСУ отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в фейсбуці.

Протягом доби бойовики 67 разів відкривали вогонь по підрозділах Збройних сил України. Майже третина цих обстрілів була з використанням бойовиками артилерійського озброєння, яке заборонено Мінськими угодами.

На Приморському напрямку противник з мінометів калібру 120 мм обстрілював оборонні укріплення ЗСУ поблизу Богданівки. З 82-мм мінометів бив неподалік Красногорівки. Крім того, протягом дня загарбники неодноразово вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів по позиціях українських військових у районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Чермалика, Талаківки і Новотроїцького. Всього в цій частині фронту було зафіксовано 21 збройну провокацію ворога.

На Донецькому напрямку відбулося 17 обстрілів з боку проросійських бойовиків.

"Не припиняють російські найманці вести потужний вогонь по позиціях сил АТО в передмісті Авдіївки. Там вчора, вдень і вночі, окупанти вели щільний вогонь по українських захисниках з танків, мінометів різних калібрів і менш потужних вогневих засобів. Також з настанням сутінків окупанти інтенсивно обстрілювали з мінометів, в тому числі і заборонених, наші оборонні укріплення в районі Верхньоторецького, Новгородського, Луганського і на захід від Троїцького. Крім того, бандити ще вдень з гранатометів різних модифікацій вели вогонь в районі Пісков. А неподалік Опитного ввечері "працював" ворожий снайпер", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку лінії зіткнення зафіксовано найбільше фактів застосування противником зброї - 29 обстрілів. Особливо цей показник виріс з настанням ночі. Зокрема, ситуація знову загострилася в районі Бахмутської траси, де загарбники активно обстрілювали опорні пункти ЗСУ з мінометів, танків, гранатометів і стрілецької зброї поблизу Новотошківського і Кримського. Кілька разів з мінометів, БМП і піхотного озброєння противник відкривав вогонь по бійцях сил АТО неподалік від Новоолександрівки. Крім того, окупанти активно застосовували зброю, в основному стрілецьку і гранатомети, неподалік Станиці Луганської, Дінця, Троїцького, Новозванівки і Жовтого.

Нагадаємо, в четвер під час бойових дій на Донбасі загинув один військовий.

14 червня на Донбасі загинув мирний житель, були поранені троє військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram