ГоловнаПолітика

Олбрайт наголосила на важливості надання Україні оборонної зброї

Президент Порошенко провів зустріч з екс-держсекретарем США.

Олбрайт наголосила на важливості надання Україні оборонної зброї
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з делегацією Національного демократичного інституту США на чолі з головою Ради директорів цієї організації, колишнім державним секретарем США Мадлен Олбрайт.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко подякував США за послідовну підтримку України в протидії російській агресії і реалізації демократичних реформ.

Президент поінформував представників НДІ про загострення ситуації на Донбасі через провокаційні дії Росії та контрольованих нею бойовиків. У зв'язку із цим сторони наголосили на необхідності збереження санкцій проти РФ до повного виконання Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Олбрайт, зі свого боку, наголосила на важливості надання Україні оборонної зброї для забезпечення законного права суверенної держави на самооборону відповідно до ст.51 Статуту ООН.

Нагадаємо, Олбрайт займала посаду держсекретаря США з 1997 по 2001 рік. На цій посаді вона підтримувала посилення позицій НАТО, а також виступала за жорсткий курс Вашингтона у відносинах з іншими країнами. Раніше в інтерв'ю вона охарактеризувала Росію як "Бангладеш з ракетами". На її думку, Москва постійно провокує інші країни, а потім вдає із себе ображену.

На початку року держсекретар США Рекс Тіллерсон, ще кандидатом на цей пост від президента Дональда Трампа, заявив, що Америці необхідно підтримати Україну і надати їй летальне оборонне озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram