ГоловнаПолітика

Наливайченко: трудова міграція українців за кордон набуває загрозливих масштабів

Третина українців Закарпаття - на заробітках.

Наливайченко: трудова міграція українців за кордон набуває загрозливих масштабів

Україна втрачає кадри в різних сферах через приголомшливу різницю в рівні життя з країнами Європейського Союзу, через корупцію у владі, низькі зарплати і відсутність нових робочих місць. Усі перелічені фактори виганяють наших людей за кордон у пошуках кращого життя. Про це лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко заявив, перебуваючи на Закарпатті.

"Особливо загрозливих масштабів відтік українських фахівців за кордон набув на Закарпатті. Третина місцевих жителів на заробітках, перш за все, в Угорщині і Чехії", - підкреслив політик.

За його словами, нездатність нинішньої влади забезпечити людям гідні умови життя і праці перетворює проблему трудової міграції не тільки в демографічну і соціальну, а й в економічну і проблему безпеки.

"На Закарпатті проживає 1 млн 200 тисяч громадян, і десь орієнтовно 400 тисяч працюють на заробітках за кордоном. У Закарпатському регіоні криза кадрів відчувається особливо гостро", - підкреслив лідер руху "Справедливість".

Подолати цю проблему можна завдяки ефективній, а не міфічній боротьбі з корупцією, людям потрібні потужні інфраструктурні проекти, а також звільнення від державного тиску на малий і середній бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram