ГоловнаПолітика

Фігуранта "газової справи" Постного заарештували на два місяці із заставою 10 млн гривень

Також суд відмовив Надії Савченко в проханні взяти Постного на поруки.

Фігуранта "газової справи" Постного заарештували на два місяці із заставою 10 млн гривень
Валерий Постный
Фото: hromadske.ua

Солом'янський районний суд Києва заарештував на два місяці фігуранта "газової справи" екс-депутата Олександра Онищенка Валерія Постного.

Відповідне рішення оголосив суддя Сергій Агафонов, передає "Громадське".

Суд також встановив Постному заставу в розмірі 10 млн гривень, при цьому прокурори наполягали на сумі 50 млн гривень. Також суд відмовив депутату Надії Савченко в проханні взяти Постного на поруки.

Зазначимо, що Постний був у суді в інвалідному візку під наглядом двох спецпризначенців НАБУ.

Що решти сімох обвинувачених - то вони залишаються на волі без будь-яких запобіжних заходів.

Нагадаємо, Постного вважають одним з головних фігурантів схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Організатором схеми вважають депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

У липні 2016 року засідання суду про підвищення застави Постному перенесли, тому що він був у суді непритомним під впливом наркотиків.

14 червня Постному стало погано в суді - і засідання перенесли на наступний день. Його випустили з Лук'янівського СІЗО, оскільки минув термін його утримання, але опівночі Постного відразу знову затримали спецпризначенці Національного антикорупційного бюро за новою підозрою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram