ГоловнаПолітика

Аваков: на вулицях може бути тільки одна сила - це поліція

"У нас немає індульгенцій на заворушення на вулицях ні з "Азовом", ні зі "Свободою".

Аваков: на вулицях може бути тільки одна сила - це поліція
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що право застосовувати силу на вулицях має тільки Національна поліція.

Про це він сказав у п'ятницю під час наради в МВС.

"Щодо всіх охоронних фірм, які намагаються себе протиставити поліцейським або якимось чином намагаються встановити альтернативну владу. Міністерство внутрішніх справ буде позбавляти такі охоронні фірми ліцензії і робитиме це дуже швидко. На вулиці є тільки одна сила - це поліція. Іншої немає. Таку позицію підтримує і українське суспільство. У нас немає жодних теплих зв'язків і індульгенцій на заворушення на вулицях ні з "Азовом", ні зі "Свободою", ні з будь-ким іншим. Політичний діалог є з усіма, але переходити межу ми не дозволимо нікому. Це добре знають всі відповідні особи", - заявив він.

Також Аваков нагадав, що звернувся до міністра юстиції Павла Петренка з проханням заборонити громадським організаціям і комунальним підприємствам використовувати назву "поліція".

"Є громадські організації, охоронні фірми, які називають себе поліцією - муніципальною, такою, сякою... Ми всім довели [до відома], і Мін'юст зараз буде забороняти ці назви. Деякі міські, обласні ради вже відкликають ці назви, змінюють. Тому доручаю начальникам поліції на місцях щодо цього переліку провести роботу і доповісти главі Національної поліції", - заявив він.

Нагадаємо, що 18 червня в Києві заплановано Марш рівності за права ЛГБТ, захід охоронятимуть близько 6 тисяч співробітників поліції. У той самий час у центрі столиці планують зібратися радикальні націоналісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram