ГоловнаПолітика

У восьми областях з'являться поліцейські детективи

Пілотний проект розширили.

У восьми областях з'являться поліцейські детективи
Фото: http://mvs.gov.ua

У восьми регіонах України впроваджені пілотні проекти поліцейських детективів, повідомив голова Національної поліції Сергій Князев.

Про це повідомляється на сайті МВС.

На початку 2017 року Консультативна місія Європейського Союзу і Нацполіція розпочали спільний пілотний проект на базі Бориспільського відділу поліції, який об'єднав функції оперативників і слідчих під єдине підпорядкування.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, експеримент введено для того, щоб знайти оптимальний баланс між інститутом слідчих і інститутом детективів.

"Ми займаємося розслідуванням. Є оперативники, які збирають докази і ведуть спеціальні спостереження. І є слідчий, який аналізує факти і намічає кроки. Зараз детектив це об'єднує", - сказав Аваков.

За словами Князєва, досвіду, отриманого під час проведення експерименту на базі одного підрозділу, недостатньо. Тому було прийнято рішення про введення проекту "Поліцейських детективів" у восьми регіонах України - в Київській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях. Проект буде проведено на базі районних підрозділів. "Ми ухвалили рішення, що з 1 червня в восьми регіонах ми починаємо проект "Поліцейські детективи", де близько 90% особового складу підрозділів кримінальної поліції перевели в статус слідчих", - повідомив голова Нацполіції.

Він додав, що працівники кримінальної поліції, які залишилися, будуть орієнтовані на виконання прямих обов'язків кримінальної поліції: оперативної та агентурної роботи, ведення оперативно-розшукових справ, встановлення невпізнаних трупів і розшук безвісти зниклих осіб.

Князєв зазначив, що до кінця літа буде проведено зріз роботи цих підрозділів. Паралельно керівництво Нацполіції моніторить хід цього проекту для поліпшення результатів і ефективності його проведення.

Нагадаємо, раніше голова Національної поліції повідомив, що найближчим часом буде змінено підхід до підготовки фахівців кримінальної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram