ГоловнаПолітика

Наливайченко підтримав Садового

Політик закликав президента і прем'єра сісти за стіл переговорів із мером Львова,

Наливайченко підтримав Садового

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко заявив, що центральна влада повинна допомогти Львову вирішити екологічну проблему, а не топити місто у смітті.

Про це він сказав під час візиту до Львова, передає прес-служба політика.

"Львів'яни не повинні бути заручниками політичного сміття. Чистий Львів - це питання національної безпеки і відповідальність президента", - підкреслив Наливайченко.

За його словами, ситуація у Львові вкрай загрозлива. Особливо потерпають житлові масиви.

"Я мав можливість у цьому переконатися особисто, перебуваючи у Львові. Відсутність потужностей для вивезення й утилізації сміття є великою вадою в роботі місцевої влади. Але це не означає, що проблему треба перетворювати на політичну, стискаючи політичний зашморг на шиї Андрія Садового, й екологічну - на шиї львів'ян", - переконаний Наливайченко.

Оскільки проблема набула загальнодержавного значення, Наливайченко закликав президента, прем'єра і мера Львова негайно провести відкриту для громадськості і преси зустріч для вирішення проблеми зі сміттям заради здоров'я львів'ян.

Нагадаємо, у Львові вже рік проблеми з вивезенням сміття. Відколи через пожежу закрили міське звалище, Львів із великими труднощами вивозить сміття на інші полігони.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписали меморандум з 20 містами області. Сміття зі Львова впродовж двох найближчих років мали приймати полігони цих міст.

9 червня Садовий заявив, що Львів обдурили і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram