ГоловнаПолітика

Гройсман обурився звинуваченнями з боку Садового

"Що ще я повинен зробити, щоб ти навів порядок у своєму місті?"

Гройсман обурився звинуваченнями з боку Садового
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман обурився тим, що мер Львова Андрій Садовий вважає його винним у сміттєвій кризі, в якій опинилося місто.

Про це він сказав після того, як віце-прем'єр Степан Кубів розповів про банер, який сьогодні вночі з'явився на ратуші Львова.

"Андрій Садовий - мер упродовж 11 років. За 11 років він міг побудувати 15 сміттєзвалищ і переробних заводів. Маючи сьогодні мільярди гривень на рахунках. Він просто не здатний це зробити, напевно. Або здатний, але не хоче", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр вважає, що зробив усе від нього залежне.

"Я раз допоміг, другий раз допоміг, втретє допоміг. Мені вже люди відмовляють. Тому що вони не хочуть, щоб на їхню територію нескінченно возили сміття. Андрій, ти ж знаєш про це. І сьогодні робити мене винним, що ти не можеш вивезти сміття і навести порядок у Львові? Ну вибач, ти ж обирався міським головою, а не я. Чим тобі ще допомогти? Ту землю тобі дали - вона тобі не підходить. Гроші на рахунках у тебе є. Проектну документацію тобі узгодили. З французами я домовився. Що ще я повинен зробити, щоб ти навів порядок у своєму місті?" - обурився він.

Нагадаємо, у Львові вже рік як тривають проблеми з вивезенням сміття. Відтоді як через пожежу закрили міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить сміття на інші полігони.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписали сміттєвий меморандум із 20 містами області. Побутові відходи зі Львова впродовж двох найближчих років повинні були приймати полігони цих міст.

9 червня Садовий заявив, що Львів обманули і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram