ГоловнаПолітика

У філії УЗ "Енергозбут" розкрили систематичне хабарництво

Вилучено "чорну касу" енергопостачального підприємства.

У філії УЗ "Енергозбут" розкрили систематичне хабарництво
Фото: ssu.gov.ua

Окремих керівників філії "Енергозбут" компанії "Укрзалізниця" спіймали на систематичному отриманні хабарів із підприємців.

Реальні обсяги спожитої комерційними структурами електроенергії занижувалися. Третину грошей виплачували офіційно на рахунки "Енергозбуту", третина надходила організаторам схеми як хабар, третину клієнти "Енергозбуту" економили, повідомляють на сайті СБУ.

Спецслужба затримала у Вінниці начальника регіонального вузла й одного з керівників київського підрозділу "Енергозбуту" під час отримання 250 тисяч гривень від підприємця за укладання корупційної угоди на поставку електроенергії.

Під час обшуків в офісі "Енергозбуту" в Києві, в структурних підрозділах у Вінницькій області та за місцем проживання фігурантів справи співробітники СБУ виявили документацію, що підтверджує функціонування в філії постійної структурованої системи отримання хабарів в особливо великих розмірах. У одного із затриманих вилучили так звану "чорну касу" "Енергозбуту", майже мільйон гривень і "чорну" бухгалтерію з обліку отриманих коштів.

Нагадаємо, вчора Генпрокуратура проводила обшуки в офісі "Укрзалізниці" у справі на сотні мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram