ГоловнаПолітика

Кабмін доведе фінансування програми "Доступні ліки" до 1 млрд на рік

Зараз на реімбурсацію передбачено 500 млн гривень.

Кабмін доведе фінансування програми "Доступні ліки" до 1 млрд на рік
Фото: Владислав Мусиенко

Законопроект "Про основи бюджетної політики на 2018-2020 роки" ("Бюджетна резолюція") передбачає щорічне виділення 1 млрд грн на урядову програму реімбурсації лікарських засобів.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк, представляючи документ на засіданні Кабміну в середу, пише Інтерфакс-Україна.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, своєю чергою, зазначив, що в цей час програмою "Доступні ліки" користується 1,4 млн громадян.

Нагадаємо, в бюджеті-2017 на реімбурсацію передбачено 500 млн гривень. У змінах до бюджету, які готує Кабмін, передбачено виділення ще 350 млн гривень.

Урядова програма "Доступні ліки" стартувала з 1 квітня. Пацієнти можуть отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу і бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Аптекам вартість ліків відшкодовує держава.

Пріоритетність надали лікуванню цих недуг, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта і ефективно лікуються амбулаторно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram