ГоловнаПолітика

У РНБО провели експертне обговорення законопроекту про правовий статус Донбасу

Режим антитерористичної операції готують до скасування.

У РНБО провели експертне обговорення законопроекту про правовий статус Донбасу
Архив
Фото: Макс Левин

В Апараті РНБО України відбулося засідання круглого столу із законопроекту про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей.

Як повідомляється на сайті РНБО, в обговоренні взяли участь експерти, що спеціалізуються на зовнішньополітичних, безпеки і оборонних питаннях, а також представники органів державної влади.

За словами заступника секретаря РНБО Олександра Литвиненка, після професійної дискусії "концепція закону загалом була підтримана".

"Водночас надійшло багато пропозицій і зауважень, більшість з яких будуть враховані при підготовці остаточної версії проекту, який буде представлено Президенту України для внесення в парламент", - сказав він.

Нагадаємо, 13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що в Україні потрібно завершити АТО і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ. За його словами, уточнений законопроект "Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей" буде представлено президенту, після чого його оперативно буде внесено в Раду.

Президент Петро Порошенко пізніше повідомив, що законопроект базується на умовах, закріплених у Мінських домовленостях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram