ГоловнаПолітика

Насіров може постати перед судом Великобританії

Стосовно голови ДФС, який має британський паспорт, розпочато кримінальну перевірку.

Насіров може постати перед судом Великобританії
Фото: Сергей Нужненко

Великобританія проводить перевірку щодо відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби України  Романа Насірова, щоб установити, чи здійснював він кримінальні правопорушення. Якщо інформація підтвердиться, йому може загрожувати британське правосуддя.

Про це повідомило посольство Великобританії в Україні.

"Ми глибоко стурбовані у зв'язку з недавнім рішенням Солом'янського районного суду м. Київ, де докази, надані Великобританією в рамках справи проти Романа Насірова, були визнані неприйнятними і відхилені. На цьому етапі відповідні органи Великобританії вивчать усі факти, щоб установити, чи були кримінальні правопорушення з боку громадянина Великобританії, який може постати перед судом у Сполученому Королівстві", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура просили Солом'янський райсуд стягнути в держбюджет 100 млн гривень застави за Насірова, оскільки голова ДФС не виконав вимогу здати британський паспорт. Суд у задоволенні клопотання відмовив.

Насіров назвав сфальсифікованими документи, які надало НАБУ в суді про наявність у нього британського паспорта. Але посольство Великобританії в Києві підтвердило, що Роману Насірову видали британський паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram