ГоловнаСуспільствоЖиття

В.о. директора аеропорту Черкас затримали під час отримання хабара

Чиновниця та її спільниця вимагали від місцевого підприємця 70 тис. гривень.

В.о. директора аеропорту Черкас затримали під час отримання хабара
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Співробітники прокуратури затримали виконувача обов'язків директора аеропорту Черкас за підозрою у хабарництві.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Затримано в.о. директора комунального підприємства "Аеропорт Черкаси" Черкаської обласної ради, яка разом із спільницею протягом червня 2017 року вимагала неправомірну вигоду в сумі 70 тис. гривень", - написала вона.

Згідно з інформацією прес-служби, була отримана перша частина хабара у сумі 50 тис. гривень від директора одного з товариств за сприяння в укладенні договору оренди приміщення та земельної ділянки, які перебувають на балансі комунального підприємства.

Обидвох чиновників затримали за ст. 208 КПК України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, аеропорт "Черкаси" був побудований в 1984 році і на той час вважався одним з найбільших на території України. Однак з розпадом СРСР аеропорт втратив свій міжнародний статус і став обслуговувати внутрішні чартерні рейси і в основному використовувався як запасний аеродром. У 1997 році аеропорт припинив приймати літаки, а в 2001 був закритий через проблеми з фінансуванням.

У 2007 році він отримав новий сертифікат і відновив свою роботу. З 2007 по 2009 роки аеропорт був реконструйований, на ньому відновили злітну смугу і термінал. З 2011 року аеропорт працював не за призначенням через близьке розташування аеропорту "Бориспіль" (200 км). "Черкаси" також вважаються запасним на випадок непередбачуваних ситуацій і поганих погодних умов.

У 2016 році була розроблена урядова програма з відновлення місцевих аеропортів, згідно з якою Черкаський аеропорт передається Міністерству інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram