ГоловнаСуспільствоЖиття

Польські митники впіймали українку, яка заховала дитину у валізу

Інцидент стався в поїзді "Київ-Перемишль" у четвер.

Польські митники впіймали українку, яка заховала дитину у валізу
Фото: wiadomosci.gazeta.pl

Під час контролю в поїзді "Київ-Перемишль" польські митники виявили жінку, яка намагалася провезти свого 8-річного сина без біометричного паспорта, помістивши його в чемодан.

Про це повідомляє Gazeta.pl з посиланням на прес-службу польської митниці.

Інцидент стався в четвер, 15 червня, на залізничному пункті пропуску Перемишль - Мостиська. Увагу співробітників митниці привернула 50-річна жінка, яка помітно нервувала. При цьому одна з валіз перебувала не в багажному відділенні, а поруч з нею.

"Жінка не хотіла відкривати валізу для контролю, а тільки відкрила замок на кілька сантиметрів і почала нервово запихати одяг, що випирав із валізи", - розповіли у фіскальній адміністрації в Жешуві.

Після того як митники все-таки відкрили валізу, під одягом знайшли 8-річного хлопчика. Дитину відразу ж вийняли з багажу, незважаючи на те, що мати намагалася чинити опір. На місце викликали швидку допомогу.

Польські митники повідомили, що ця жінка раніше вже намагалася перетнути українсько-польський кордон зі своїм сином, але їй відмовили, тому що дитина не мала необхідних документів. Її звинуватили в спробі незаконно перетнути кордон і оштрафували на 200 злотих (близько 1400 гривень).

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба роз'яснила, як буде діяти безвіз для дітей - для подорожей у Європу дітям так само, як і дорослим, необхідно мати біометричний закордонний паспорт громадянина України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram