ГоловнаСуспільствоВійна

У Покровську затримали чоловіка, який воював за Україну і "ДНР"

Хронологія його переходів виглядає так: ЗСУ - "ДНР" - ЗСУ - "ДНР".

У Покровську затримали чоловіка, який воював за Україну і "ДНР"
Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

У Покровську Донецької області правоохоронці затримали 48-річного чоловіка, який двічі встиг повоювати з обох боків фронту в зоні АТО.

"Сьогодні в Покровську на автовокзалі співробітники поліції затримали "цікавого фрукта" - чоловіка 48 років, уродженця Мирнограда, у якого під час огляду вилучили "тимчасове посвідчення військовослужбовця "ДНР". Згідно з цим так званим документом, цей "діяч" з жовтня 2016 року - гранатометник "армії ДНР", - написав начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін у фейсбуці ввечері в четвер.

Аброськін додав, що із серпня 2015-го по серпень 2016-го затриманий проходив службу в одній з бригад ЗСУ, де під час обстрілу бойовиків отримав поранення. Він виїхав на окуповану територію, де після лікування працевлаштувався в "п'яту самохідно-гаубичну батарею Оплота" на посаду гранатометника. За "службу" на бойовиків отримував 15 тис. російських рублів.

"У лютому 2017-го він повертається в рідний Мирноград, де вже наступного дня йде... в наш військкомат. Там його направляють назад у "рідну" бригаду. Два місяці він воює проти своїх "однополчан"-бойовиків і вже у квітні 2017-го демобілізується і йде назад у Донецьк. А сьогодні він приїхав знову в Покровськ, щоб побачити свою кохану", - уточнив Аброськін.

Тож затриманий за два останні роки встиг повоювати двічі і на боці України, і на боці бойовиків. Хронологія його переходів виглядає так: ЗСУ - "ДНР" - ЗСУ - "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram