ГоловнаПолітика

Україні потрібно монетизувати безвіз і УА з ЄС, - Пишний

Україну треба відкрити для українців і іноземних туристів, вважає голова Ощадбанку.

Україні потрібно монетизувати безвіз і УА з ЄС, - Пишний
Фото: Сергей Нужненко

За останні три роки в Україні зроблено "дві неймовірні речі на ментальному рівні". Перша - це угода про асоціацію з ЄС та зони вільної торгівлі. Друга - безвіз для вільних подорожей українців країнами ЄС. Тепер це потрібно монетизувати. Таку думку в рамках VII Національного експертного форуму висловив голова Ощадбанку Андрій Пишний.

"Для цього потрібно зробити ще лише три речі. Перше - побудувати дороги. Європа відкрилася Україні. Тепер відкриємо Україну європейцям. Відкриємо українцям Україну. Побудуємо хороші дороги. Уздовж хороших доріг решту (готелі, торгівлю, розваги та виробництво) зробить малий і середній бізнес . Люди самі впораються. Потенціал внутрішнього туризму неймовірний. Потенціал малого і середнього бізнесу ще більший. Подивіться, який потік туристів у Львові з усієї України та Європи, коли туди зробили хороші дороги. Друга важлива річ - створити справедливі суди, захистити людину, її власність, її права. І третє - країні потрібні два мільйони нових підприємців. Де їх узяти? Створити центри по всій країні, які будуть перекваліфіковувати людей у підприємців", - зазначив Пишний.

"Це буде зовсім інший політичний клас, у нього буде запит не на популізм, а на якісно нову політику, політику розвитку і зростання. Уряд і парламент, які сконцентруються на цих трьох пунктах, отримають неймовірну підтримку суспільства. Упевнений, що така політика буде підтримана і нашими міжнародними партнерами: ЄБРР, Міжнародною фінансовою корпорацією, МВФ. Як керівник Ощадбанку скажу, що це постійна і головна тема наших дискусій з ними. Малий і середній бізнес - це і наша головна точка росту, і ідея, котра об'єднає суспільство, і монетизація всіх наших реформ, і стабілізація політичної системи", - резюмував голова Ощадбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram