ГоловнаПолітика

Підозрюваного у справі про вбивство Вороненкова заарештували без права на заставу

Ярослава Тарасенка помістили під варту на два місяці.

Підозрюваного у справі про вбивство Вороненкова заарештували без права на заставу
Фото: yugopolis.ru

Затриманого сьогодні в Павлограді Ярослава Тарасенка, підозрюваного у причетності до вбивства колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, заарештували без права на заставу.

Про прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила в Twitter.

"За клопотанням столичної прокуратури співвиконавеця вбивства Дениса Вороненкова заарештували без права на заставу", - написала вона.

Зазначене рішення суд ухвалив на засіданні в п'ятницю, 16 червня.

Речник прокуратури Києва Надія Максимець повідомила, що Тарасенку інкримінують п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Під час судового засідання прокурор навів обґрунтовані докази причетності Тарасенка до організації та безпосереднього вчинення вбивства Вороненкова. Водночас як ризиків прокурор вказав можливість підозрюваного ховатися від слідства, впливати на свідків, знищити або спотворити речі чи документи, які мають значення в розслідуванні або іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню, зазначила Максимець.

Суд, враховуючи докази прокурора, визнав їх обґрунтованими і постановив взяти підозрюваного під варту терміном на 60 діб.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці у п'ятницю, 16 червня, провели в Павлограді затримання в рамках розслідування кримінальної справи про вбивство колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Нагадаємо, що вранці 16 червня вийшло інтерв'ю заступника голови Національної поліції України - начальника Головного управління Нацполіції в Києві Андрія Крищенка, в якому він заявив, що у слідства наразі немає підозрюваних у вбивстві Вороненкова.

Екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова убили в центрі Києва 23 березня. Вбивця був поранений охоронцем колишнього депутата і згодом помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram