ГоловнаПолітика

Поміщеному в карцер СІЗО в Криму Джеппарову терміново потрібна медична допомога, - адвокат

Через холод і вогкість він застудив нирки.

Поміщеному в карцер СІЗО в Криму Джеппарову терміново потрібна медична допомога, - адвокат
Фото: ru.krymr.com

У кримського татарина Арсена Джеппарова, якого влада Росії звинувачує у причетності до ялтинського осередку організації "Хізб ут-Тахрір", після того, як його посадили на 25 днів в карцер СІЗО, виникло запалення нирок. Йому потрібна термінова медична допомога.

Про це повідомив адвокат Джеппарова Джеміль Темишев, передає Крым.Реалии.

"У нього були серйозні проблеми зі здоров'ям, але не зважаючи на це з надуманих підстав його помістили в карцер. Через холод і вогкість він застудив нирки, з'явилися різні запальні процеси", - зазначив Темишев.

За словами адвоката, Джеппаров щодня пише заяви, щоб йому надали медичну допомогу.

"Я попросив його написати таку ж заяву, щоб я її відправив на ім'я начальника СІЗО і на ім'я начальника санчастини. Також буду направляти цю заяву прокурору республіки і Уповноваженому з прав людини в Росії", - додав Темишев.

Як повідомлялося, 14 червня фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Джеппарова посадили в карцер на 25 дній за те, що він, нібито, не відкрив двері в камеру на вимогу адміністрації СІЗО.

Арсен Джеппаров є одним з фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір". Він, разом з іншими фігурантами цієї справи Еміром-Усеїном Куку, Вадимом Сируком, Рефатом Алімовим і Муслімом Алієвим, був затриманий у квітні 2016 року. Тиждень тому суд у закритому режимі продовжив їм арешт на два місяці. Фігуранти цієї справи вже півтора року перебувають у СІЗО. Адвокати неодноразово заявляли, що слідство у цій справі затягується. На зборах "Кримської солідарності" Темишев заявив, що приміщення його підзахисного в карцер - це спроба тиску з боку слідства і керівництва СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram