ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі загинув один боєць АТО

Бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

З початку доби на Донбасі загинув один боєць АТО
Фото: Макс Левин

З початку доби в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики 18 разів обстріляли позиції сил АТО, в результаті загинув один військовослужбовець.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Зазначається, що ситуація залишається складною, але контрольованою українськими військовими.

На Приморському напрямку терористи найчастіше порушували режим припинення вогню. Після обіду з мінометів калібру 120 мм бойовики обстріляли оборонні укріплення ЗСУ поблизу Богданівки. Пізніше з 82-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів били по Крансногорівці. Протягом дня з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів неодноразово били по опорних пунктах ЗСУ в районі Широкиного, Водяного, Павлополя і Чермалика.

На Донецькому напрямку найбільш напруженою точкою залишається південне передмістя Авдіївки. Тут відразу після обіду бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО з танків і 120-мм мінометів. Біля Кам'янки терористи використовували крупнокаліберні кулемети, а з околиць окупованого Донецька, використовуючи гранатомети різних модифікацій, вели вогонь по наших опорних пунктах в районі Пісків.

На Луганському напрямку зафіксовано найменше збройних провокацій. Вранці бойовики з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали українських воїнів поблизу Новотошківського, тут же працював ворожий снайпер. В районі Кримського терористи застосовували протитанковий ракетний комплекс.

Нагадаємо, з початку бойових дій на Донбасі 2696 військовослужбовців ЗСУ загинули, ще 9903 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram