ГоловнаСуспільствоВійна

750 тисяч дітей на Донбасі можуть залишитися без питної води, - ЮНІСЕФ

Ситуація загрожує спалахом інфекційних захворювань.

750 тисяч дітей на Донбасі можуть залишитися без питної води, - ЮНІСЕФ
Фото: un.org

Майже 750 тисяч дітей на сході України можуть залишитися без чистої питної води внаслідок бойових дій у районі розташування важливих об'єктів цивільної інфраструктури.

Про це заявила представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), повідомляє Центр новин ООН.

"Майже 3 млн осіб на сході України покладаються на інфраструктуру подавання води, розташовану поблизу лінії вогню. Ми побоюємося, що в результаті її пошкодження без питної води залишиться величезна кількість людей, а це загрожує спалахом інфекційних захворювань, передовсім, серед дітей", - заявила регіональний директор ЮНІСЕФ у Європі і Центральній Азії Афшан Хан.

На цьому тижні через ескалацію збройних зіткнень і, зокрема, обстрілів були пошкоджені дві станції з очищення води Південнодонбаського водопроводу. В результаті приблизно 400 тисяч осіб, включаючи 104 тисячі дітей, по обидва боки лінії зіткнення в Донецькій області чотири доби були позбавлені доступу до безпечної питної води.

У ЮНІСЕФ закликали сторони конфлікту забезпечити безпеку об'єктів цивільної інфраструктури та сприяти швидкому відновленню пошкоджених систем водопостачання.

Раніше повідомлялося, що Покровський, Мар'їнський, Волноваський, Добропільський райони і населені пункти Селидівської міської ради Донецької області під'єднані до централізованого водопостачання.

Нагадаємо, 15 червня насосну станцію Південнодонбаського водопроводу, яка припинила роботу через обстріли бойовиків 8 червня, запустили в штатному режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram