ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Миколаєва горів сміттєвий полігон

Ймовірною причиною стало необережне поводження з вогнем.

Увечері 16 червня за Миколаєвом горів полігон твердих побутових відходів комунального підприємства "Миколаївкомунтранс". Про це повідомила прес-служба Головного управління Держслужби надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Сигнал про спалах сміття та сухої трави на території сміттєвого полігону надійшов о 20:14.

"Після приїзду було встановлено, що вогнем охоплена значна територія і через нескошену траву і сухостій, а також недотримання технології утилізації твердих відходів існує можливість поширення полум'я. Ще одним фактором допущення великої площі пожежі стало несвоєчасне повідомлення про загоряння працівниками підприємства", - йдеться в повідомленні.

Пожежні вжили необхідних заходів щодо мінімізації пожежі та о 22:05 загоряння повністю ліквідували на площі 600 квадратних метрів. Можливою причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем невідомої особи.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Займання загасили зусиллями 4 пожежних. Від підприємства була залучена водовозка ЗІЛ-130 і трактор К-100.

Нагадаємо, що останнім часом в Україні сильно почастішали пожежі на сміттєвих полігонах. У ніч на 30 травня виникла пожежа на міському звалищі сміття в Лубнах Полтавської області. 28 травня горіло звалище, на яке звозять сміття з Полтави. На початку травня двічі горіло рівненське звалище.

4 травня сталася пожежа на звалищі біля Харкова.

У минулому році пожежа на сміттєвому полігоні біля Львова призвела до його закриття. Місто досі не знайшло постійного місця, щоб возити відходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram