ГоловнаСвіт

У Лондоні спалахнули протести через пожежу в багатоповерхівці

Мей розпорядилася виділити 5 млн фунтів на допомогу постраждалим.

У Лондоні спалахнули протести через пожежу в багатоповерхівці
Фото: Sky News

У Лондоні спалахнули стихійні демонстрації протесту, учасники яких висловлюють невдоволення діями влади і вимагають справедливості і пояснення причин пожежі в багатоповерховому будинку Grenfell Tower.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Кілька десятків людей в п'ятницю вдень ненадовго увірвалися в будівлю муніципалітету Кенсінгтона і Челсі, у підпорядкуванні якого перебуває згоріла будівля, з вимогою негайно надати допомогу жертвам пожежі.

Натовпи протестувальників зібралися також біля громадського центру, в якому прем'єр-міністр Тереза Мей проводила зустріч з постраждалими від пожежі, демонстрації відбулися також у резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стріт.

Кілька сотень людей також зупинилися перед головною будівлею Бі-бі-сі в центрі Лондона з плакатами "Справедливість для Гренфелл", провели хвилину мовчання в пам'ять про загиблих, після чого рушили далі.

Тереза Мей розпорядилася виділити 5 млн фунтів стерлінгів на покупку одягу, продовольства і предметів першої необхідності для постраждалих.

Зараз, за офіційними даними, під час пожежі загинуло щонайменше 30 осіб, проте це не остаточна цифра.  Загалом близько 70 людей вважаються зниклими безвісти.

За словами поліції, поки що немає ніяких вказівок на те, що пожежа сталася в результаті навмисного підпалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram