ГоловнаСвіт

На Заході сумніваються в знищенні лідера ІДІЛ аль-Багдаді

Про смерть аль-Багдаді повідомляється не вперше.

На Заході сумніваються в знищенні лідера ІДІЛ аль-Багдаді
Абу Бакр аль-Багдади
Фото: EPA/UPG

Поширену російськими військовими інформацію про знищення лідера ІДІЛ аль-Багдаді наразі зі скепсисом сприймають в силових структурах як США, так і Європи, передає DW.

"У нас немає інформації, що підтверджує ці повідомлення", - сказав у п'ятницю, 16 червня, представник міністерства оборони США Джефф Девіс, слова якого наводить Reuters.

Також про сумніви американських спецслужб у вбивстві лідера "Ісламської держави" заявили і двоє високопоставлених чиновників у відомствах безпеки США, зазначає інформагентство.

З обережністю до повідомлення про можливе вбивство аль-Багдаді поставилися і європейські спецслужби.

"Про його смерть повідомляють так часто, що варто бути обережним, поки не з'явиться офіційне повідомлення ІДІЛ", - заявив представник однієї з європейських структур безпеки.

За словами одного з представників іракських сил безпеки, який говорив на умовах анонімності, є дані, що аль-Багдаді могло і не бути в Рацці під час ракетно-бомбового удару російських сил. Тому, можливо, загинув один з близьких помічників аль-Багдаді, а не він сам, додав співрозмовник Reuters.

Російські військові наразі теж перевіряють інформацію, чи загинув аль-Багдаді в результаті авіаударів, які вночі 28 травня завдали винищувачі Су-35 і Су-34. Мішенню атаки з повітря стало південне передмістя Ракки, де проходила нарада командирів ІДІЛ. За інформацією російського оборонного відомства, на цій нараді був і аль-Багдаді.

Серед можливих ліквідованих терористів в Міноборони РФ також назвали імена еміра Ракки Абу аль-Хаджі аль-Мисри, еміра Ібрагіма ан-Наєф аль-Хаджа, які контролювали район від міста Ракка до населеного пункту Ес-Сухне, і начальника служби безпеки ІДІЛ Сулеймана аль-Шауаху.

Про смерть аль-Багдаді повідомляється не вперше. Востаннє 11 червня про це написала британська газета Daily Mail з посиланням на сирійське державне телебачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram